Könyvek

Valkó László: Művek 1973-2013

A 144 oldalas kötet Valkó László Munkácsy-díjas festőművész 2013-as pécsi kiállítására készült. A kiadó a kiállítást szervező Pécsi Galéria és Vizuális Művészeti Műhely volt. A tanulmány szerzője Kovács Orsolya művészettörténész. A nyomtatás és a kötészet a veszprémi Prospektus Nyomda munkája. Kétnyelvű (magyar/angol) kiadvány. Mérete: 230 mm ח 290 mm.

A Dohány utcai zsinagóga és a Zsidó Múzeum kincsei

A kiadvány az Alexandra Kiadó felkérésére készült, a társtervező‘ Gellér B. István volt. A fotókat Kalmár Lajos készítette, a szövegeket Deutsch Gábor és Faragó Vera írta, a képfeldolgozás Horváth Szabolcs munkája. Három nyelvű (magyar/angol/német) kiadvány. A nyomás és kötészet a debreceni Alföldi Nyomdában történt 2005-ben. A kiadvány mérete: 230 mm ח 290 mm.

Thury Levente: Talán egy gólem-történet

A 96 oldalas kötet 2005-ben jelent meg a Ráday Könyvesház kiadásában. A könyvterv Gellér B. Istvánnal közösen készült és kétféle borítóval került forgalomba. Az színes, fúliázott verzió mellett limitált díszdobozos széria is készült, melynek darabjait Thury Levente Munkácsy- és Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész egy-egy eredeti plasztikája díszit. A nyomtatás és a kötészet a pécsi Molnár Nyomda munkája. Mérete: 197 mm ח 250 mm.

Hórusz Archívum

Kardos Sándor Kossuth-díjas operatőr fotógyűjteményét bemutató, Gellér B. Istvánnal közösen tervezett kiadvány. Kiadta a Magyar Fotográfusok Szövetsége. Terjedelme 152 oldal, 230 mm ח 250 mm.